lördag 2 november 2013

Tallin

Lucas och Albin hade tagit tåget till morfar för att spendera höstlovet där, Hanna firade Halloween hos moster och kusinerna i Stockholm, Felicia och Evelina var utomlands med sin mamma. Då tog jag och Janne oss en tur över havet till Tallin. 2 nätter på siljabåten och 8timmar i Tallin. Det blev en lyckad resa trots att vädret inte riktigt var det bästa.  
(Klicka på collagen för att se dem större...)

 
 Här är bilder från gamla staden i Tallin. Det var en mycket fin stad enl. mig som gillar det där med lite trasigt och gammalt. Det kändes som att åka tillbaka i tiden eller att man kom till en plats där varken människorna eller staden har förändrats. Som att tiden stått stilla.

Övergångsskyltarna tyckte vi var roliga... Gubben liksom skyndar över lite bakåtlutad... ser faktiskt lite skitnödig ut tycker jag... 
Vilket hus är finast? Det nya glashuset eller tegelhuset som speglar sig i glansen??? Jag vet vad jag tycker!!
På båten hem hade de övning med räddningsbåten... Det var en dimmig morgon i Stockholm....

 Vi hittade en trappa som inte såg ut att leda någonstans, men när vi kom upp så möttes vi av ett jättetorg... Jag har för mig att stället tidigare varit någon marknadsplats för fisk. Stort som sjutton och helt öde... Men roligt att upptäcka något man inte hade tänkt...


mer bilder från gamla staden... 
Måsen satt på muren vid utkiksplatsen och var totalt ignorerande mot allt folk som stod där, kändes nästan som att han poserade framför kameran. 
Mycket fin utsikt var det därifrån...
Det var mycket konstverk på gatorna och husen runt om i gamla staden.

Det var alldeles lagom med ett stopp på 8timmar, 
Vi hann både se både det gamla, 
fika i en källare,
se det nya 
och äta middag på restaurang 
innan vi skulle på båten igen och regnet kom... 

Nästa gång får det bli Riga...