söndag 12 september 2010

Junibacken


Lite rörigt på Junibacken

Vi var på Junibacken också under sommaren. Det var väldigt uppskattat av ca två tredjedelar av besökarna, vi något äldre var väl inte så imponerade, medans de minsta var väldigt lyckliga. Kan bero på det klassiska att allt var större när man var liten... Det var nämligen inte så stort där inne om man inte räknar med sagotåget. Tåget var det som vi vuxna annars var mest roade av. I den moderna tågfärden, som ibland for en bra bit i luften också, sammanfattades många sagor och illustrerades samtidigt med uppbyggda miniatyrvärldar.

Detta collage blev en liten barnslig protest mot Picasa som inte alls ville göra som jag hade tänkt, utan rörde ihop det väldigt mycket för mig... Ska väl inte skylla på programmet egentligen med tanke på FBT:n. Dvs Finnen Bakom Tangenterna.
Lycka till med att se nåt. :-)

torsdag 2 september 2010

Lina och Klara på besök


Jopp.
Finbesök från Stockholm hade vi en dag också. 
Det var fint väder så barnen badade i poolen och bastade. 
Klara verkade tycka att det var riktigt trevligt att basta. 
Eller så var det för att de var så många i bastun. 
Och denna gången brann det inte en enda gång i bastun. 
Vilket det gjorde en annan gång,
när barnen bastade själva. 
Jag tror iofs. att bilderna är tagna från olika bastu tillfällen
för jag tror inte att alla var med just den gången, 
om det inte är så att mitt minne sviker mig.

Posted by Picasa

muffinsbak


Barnen plockade en del vinbär när vi var uppe i Eskilstuna på semester och en dag fick vi gjort något av dem. Muffins blev det eftersom de inte tar så lång tid i ugnen. De blev jättegoda.
Vi tänkte först att man kunde göra en gubbe med 3 vinbär som ögon och näsa och en rabarb som mun, men det blev så mycket vinbär över så vi slängde på resten också.
Det blev ändå vinbär kvar när jag tänkte att vi nog inte kunde stoppa i fler så de fick bli saft som precis räckte till alla.
Janne, Lucas och Hanna var någon annanstans så därför var de inte med och bakade.
Det var kul iallafall och jättegott.
Jag tänkte inte på det då men nu när jag tittade på bilderna så har ju faktiskt barnen matchat sina kläder väldigt bra denna dag.

Posted by Picasa